چک لیست جامع سرویس و نگهداری آسانسور می تواند اطمینان از ایمنی کاربران و کاهش هزینه های تعمیرات آسانسور فراهم کند.
تعمیر و نگهداری آسانسور فرآیندی است برای یافتن، تشخیص و رفع مشکلاتی که ممکن است باعث نقص یا خرابی آسانسور شود. تکنسین های خدمات آسانسور تعمیر و نگهداری آسانسور را انجام می دهند تا سیستم های آسانسور را ایمن و کارآمد نگه دارند.
بدون داشتن چک لیست تعمیر و نگهداری، ممکن است خرابی های جزئی آسانسور تا زمانی که تعمیر اساسی ضروری نباشد، مورد توجه قرار نگیرند.
خرابی هایی که ممکن است هزینه های تعمیراتی گزافی در طی بلند مدت برای آسانسور مورد استفاده ایجاد کنند.
ارزش یک آسانسور به میزان نگهداری آن در طول چرخه عمر آن بستگی دارد. چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور خطرات بالقوه ای که صاحبان و کاربران آسانسور/ساختمان با آن روبرو هستند را به حداقل می رساند. اگر آسانسور به درستی نگهداری نشود ممکن است ساکنین ساختمان را با خطرات ناخوشایندی همچون گیر افتادن در آسانسور و یا خطرات ایمنی بسیاری مواجه کند.
چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور باید موارد زیر را پوشش دهد:
- با تشخیص زودهنگام مشکلات، از تعمیرات گران قیمت و تعویض قطعات جلوگیری کند
- اطمینان حاصل کند که آسانسورها طبق دستورالعمل های استاندارد آسانسور کار می کنند.
- اطمینان حاصل کند که بازرسی های لازم آسانسورها انجام می شود.
- امنیت کاربران آسانسور را حفظ کند
چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور شامل چه مواردی است؟
این چک لیست باید شامل موارد بازرسی زیر باشد:
- داخل کابین
- بیرون چاه
- موتورخانه
- روی کابین
- داخل چاهک
- بازدید دوره ای
تمامی موارد فوق در چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی لحاظ شده است که میتوانید این فایل pdf چک لیست را در انتهای مقاله مشاهده و دانلود نمائید.
الزامات چک لیست سرویس و نگهداری
این الزامات عبارتند از:
- بازرسی آسانسورها به صورت دوره ای و نگهداری پیشگیرانه ماهانه.
- تمیز کردن، روغن کاری و تنظیم کلیه اجزای آسانسور که عملکرد مکانیکی آسانسور را کنترل می کنند.
- اجرای آزمونهای تجهیزات الکتریکی مانند جعبه فرمان، مدارهای الکتریکی نیز بخشی از آمادهسازی برای نگهداری پیشگیرانه آسانسور است.
تعمیر و نگهداری تجهیزات ایمنی، شتاب و کاهش سرعت آسانسور برای جلوگیری از هرگونه حادثه از اولویت بالایی برخوردار است.
چک لیست اقدامات تکنسین سرویس و نگهداری آسانسور قبل از شروع فرآیند سرویس و نگهداری
قبل از انجام تعمیر و نگهداری آسانسور، چندین مرحله وجود دارد که یک تکنسین باید جهت آماده سازی انجام دهد. این مراحل آماده سازی عبارتند از:
- ارتباط با ساکنین ساختمان: ساکنین باید بدانند که تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده چه زمانی انجام می شود.
- تعمیر و نگهداری آسانسور نباید در بازه های زمانی پر ترافیک انجام شود. آسانسورها و پله های جایگزین باید در ساعات تعمیر و نگهداری در دسترس باشند.
- انجام ممیزی ابزار: یک تکنسین باید قبل از سرویس آسانسور، تجهیزات سرویس خود را ممیزی کند تا وضعیت را مشخص کند و مطمئن شود که همه چیز به درستی کار می کند.
- اقدامات حفاظتی در محل کار : یک متخصص تعمیر و نگهداری آسانسور باید مدارهای الکتریکی را هنگام سرویس آسانسور خاموش و قفل کند. او همچنین باید تجهیزات حفاظت از سقوط را در طول سرویس، به ویژه در نزدیکی چاه آسانسور همراه داشته باشد.
- گزارش تهیه کند: پس از اتمام بازرسی آسانسور، یک تکنسین باید گزارش جامعی را تهیه کند که میتواند شامل عکس هایی از هر گونه نقص واحد و شرح مسائل عملیاتی باشد. تهیه یک فرم گزارش از قبل مهم است زیرا برای انطباق با مقررات و گزارش های نگهداری ضروری است.
کارفرمایان میتوانند در هنگام عقد قرارداد سرویس و نگهداری با شرکت های مجاز سرویس و نگهداری آسانسور و پله برقی با استفاده از این چک لیست و موارد درج شده در نرخنامه سرویس و نگهداری آسانسور به تفاهم و تعامل سازنده ای دست پیدا کنند.
مالکان و مدیران ساختمان بر اساس چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور دید کامل و روشنی از مجموعه عملیاتی که در زمان بازدید ماهانه آسانسور انجام میشود، پیدا خواهند کرد.
No comment