سرویس و نگهداری آسانسور

سرویس و نگهداری آسانسور

سرویس و نگهداری آسانسور به تمام اقدامات ضروری به منظور اطمینان از ایمنی و عملکرد صحیح قطعات و تجهیزات پس از تکمیل نصب و در کل طول عمر دستگاه گفته می‌شود.

 

تعریف سرویس و نگهداری

برگرفته از دو کلمه نگهداری و تعمیرات می‌باشد و مشتمل بر کلیه فعالیت‌هایی است که به منظور استفاده بهینه از تجهیزات با رعایت اصول و نحوه کاربرد صحیح آنها اعمال می‌شود. به عبارت دیگر به مجموعه اقداماتی گفته می‌شود که جهت حفظ یک دستگاه و یا باز گرداندن آن به وضعیت قابل قبول انجام می‌شود.

 

سرویس و نگهداری آسانسور

سرویس و نگهداری آسانسور شامل چیست؟

سرویس و نگهداری شامل موارد زیر می‌شود:

  • روغنکاری، تمیزکاری و غیره
  • بررسی‌ها
  • عملیات‌ نجات سرنشین
  • عملیات‌ تنظیم
  • تعمیر یا تغییر قطعات که ممکن است بدلیل فرسودگی یا پارگی باشد و بر ویژگی‌های نصب اثر نداشته باشند.

موارد ذیل جزء عملیات‌ نگهداری نیستند:

  • تغییر یک قطعه اصلی مثل دستگاه، ماشین، صفحه کنترل یا قطعات ایمنی مثل ترمز ایمنی و غیره حتی اگر ویژگی‌های قطعه‌ی جدید مثل قطعه اصلی باشند؛
  • جابجایی دستگاه؛
  • عملیات‌های نجات که توسط گروه آتش‌نشانی انجام می‌شوند

مسئول سرویس و نگهداری آسانسور یا سرویسکار مجاز آسانسور

فردی مشخص که در زمینه سرویس و نگهداری آموزش دیده و دارای دانش و تجربه است. وی از دستورالعمل‌های مربوطه اطلاع داشته و زیر نظر شرکت سرویس و نگهداری فعالیت دارد و عملیات‌های نگهداری مورد نیاز را با ایمنی کامل انجام می‌دهد. این فرد پس از طی کردن آزمون ها و اعتبار سنجی های  فردی و فنی توسط اتحادیه کارت صلاحیت پرسنل فردی دریافت می‌کند و در هنگام مراجعه به مشاعات ساختمان ها ملزم به ارائه این کارت می‌باشد.

لیست شرکت های مجاز سرویس آسانسور را می توانید از طریق لیست اعضای اتحادیه مشاهده نمائید.

اهمیت سرویس و نگهداری آسانسور

اهمیت سرویس و نگهداری آسانسور و پله برقی کمتر از اهمیت نصب آنها نبوده و یک دستگاه آسانسور و پله برقی صرف‌نظر از نوع آن و شرکت سازنده آن، می‌بایست به‌طور منظم و حداقل ماهانه یک بار توسط شخص یا اشخاص متخصص تحت بازرسی منظم قرار گیرد.

مشخصا اگر قطعه یا قطعاتی دچار فرسودگی شوند و در شرف خرابی قرار بگیرند، و به موقع تعویض یا تعمیر نگردند، احتمالا باعث بروز مشکلات عدیده ای در عملکرد قطعات دیگر خواهند بود و صدمات جبران‌ ناپذیری به کل سیستم آسانسور وارد نماید. حتی در بدترین حالت، ممکن است  منجر به خطرات جانی شود.

آموزش سرویس و نگهداری آسانسور

آموزش تعمیرات آسانسور، آموزش بسیار تخصصی می باشد. به همین مظور کتاب راهنمای جامع سرویس آسانسور و پله برقی به همت کمیسیون فنی اتحادیه آسانسور و پله برقی تهیه و تدوین شد. همچینین دوره‌های آموزشی متعددی جهت آموزش سرویس و نگهداری آسانسور و پله برقی در دانشگاه‌ها و آموزشگاه های سراسر کشور نیز در حال برگزاری می‌باشد.
اما به طور کلی این آموزش ها شامل
  • سرویس و نگهداری آسانسورهای کششی
  • سرویس و نگهداری آسانسورهای هیدرولیک
  • سرویس ونگهداری پله برقی

 

سرویس و نگهداری آسانسور
سرویس و نگهداری آسانسور

هزینه سرویس و نگهداری آسانسور

هزینه تعمیر و سرویس آسانسور بسته به اینکه آسانسور شما در یک ساختمان مسکونی سرویس دهی می کند یا تجاری و اینکه ساختمان شما چند طبقه و چند واحده است، متفاوت خواهد بود. همچنین قرار گرفتن ساختمان شما در شهر های پرجمعیت نیز این هزینه را افزایش می‌دهد. جهت اطلاع از تعرفه خدمات سرویس و نگهداری می‌توانید از نرخنامه سرویس و نگهداری سال 1401 اتحادیه استفاده نمائید.

نرخنامه مصوب اتحادیه آسانسور و پله برقی در خصوص هزینه های سرویس و نگهداری آسانسور آیتم های مختلفی را جهت تعیین تعرفه سرویس در نظر گرفته است. این آیتم ها شامل گروه بندی ساختمان ها بر اساس حجم ترافیک و نوع کاربری ساختمان، تعداد طبقات و توقف های آسانسور و همچنین جمعیت شهر محل نصب آسانسور می‌باشد.

چک لیست سرویس و نگهداری آسانسور

سرویس آسانسور با توجه به مهندسی و طراحی نسبتا پیچیده قطعات آن فرایند مرحله ای و طولانی می‌باشد. هرگونه ایراد یا خرابی ناشی از عدم طی شدن صحیح این فرآیند مستقیما با جان و دارایی افراد سر و کار خواهد داشت. به همین لحاظ نیاز به یک چک لیست جهت اطمینان از طی شدن صحیح فرآیند سرویس آسانسور همیشه وجود دارد. استفاده از این چک لیست هم موجب عملکرد بهتر سرویسکار و هم حصول اطمینان خاطر در مالیکن و مدیران ساختمان می‌شود.

سرویس و نگهداری آسانسور

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *